#1  
Old 04-18-2011, 03:45 PM
ellison2782 ellison2782 is offline
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ellison2782 is on a distinguished road
Default Anton Bauer

Please help me. I have a AB Lifesaver Charger abc800h I'm currently using but need to know if the new AB batteries will work on this charger??? I charge a AB Digital Hytron 120 on it now and it charges no problem but the guys at AB say this charger will not work with a AB Digital Trimpac 14. Please help!!! Thoughts????
Reply With Quote
  #2  
Old 04-18-2011, 08:42 PM
Necktie Boy's Avatar
Necktie Boy Necktie Boy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,554
Thanks: 13
Thanked 13 Times in 12 Posts
Necktie Boy is on a distinguished road
Default

The charger will only do ProPac's. You have to get a twin or better to charge Hytron's. I am in the same boat you are. I have twin to charge my Hytron's.
__________________
"Fire up a colortini, sit back, relax, and watch the pictures, now, as they fly through the air."
Reply With Quote
  #3  
Old 04-19-2011, 08:07 AM
skeyworth skeyworth is offline
Member
Scott Keyworth
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
skeyworth
Default

The ABC800 charger was introduced with the Panasonic Supercam camera. The (h) designation was added when A/B started to sell NiMH batteries. At that time it did charge Dig TrimPac batteries.

As A/B has improved the the Digital features of the battery this 10+ year old model charger has become obsolete and will not charger any A/B Digital battery with the newer LCD display.

It will charge non-digital batteries like the ProPac and TrimPac batteries. These NiCad batteries are being discontinued because of the increased cost of producing and disposing of NiCad cells. So get them while you can.

Scott Keyworth
Anton/Bauer Inc.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2011, 03:50 AM
TheCameraPro TheCameraPro is offline
Bob Travoy
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TheCameraPro is on a distinguished road
Default Have had the same problem

Quote:
Originally Posted by ellison2782 View Post
Please help me. I have a AB Lifesaver Charger abc800h I'm currently using but need to know if the new AB batteries will work on this charger??? I charge a AB Digital Hytron 120 on it now and it charges no problem but the guys at AB say this charger will not work with a AB Digital Trimpac 14. Please help!!! Thoughts????
I have had the same issue when using AB batteries. I had a dual charger where I mixed Dionic 90's along with another AB battery which I can't remember the exact name. It had to do with the voltage I believe. . . very annoying
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2011, 12:50 PM
skeyworth skeyworth is offline
Member
Scott Keyworth
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 187
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
skeyworth
Default

Camera Pro - I don't think it was a voltage thing. Depending on the Dual chargers model and software revision it may or may not have been able to charge batteries. As stated earlier some chargers are just to old to charge all the new battery cell technologies. A Dual charger (not a Inter/Active 2000 series) would be to old to charge a Dionic. Production stopped onthat charger in 1996 five or 6 years prior to Dionics coming in otthe market.

If this is not the case, please contact our cuatomer service Dept at 800.541.1667. Your charger MIGHT just need a s/w upgrade $45 and will work just fine....Customer Serive will be able to tell you if this is the case.

Best regards,

Scott Keyworth
Anton/Bauer, Inc. MPS
Reply With Quote
  #6  
Old 10-22-2012, 01:28 PM
jfriedman jfriedman is offline
 
Join Date: May 2002
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jfriedman
Default

give these a try: http://synergisticbatteries.com and you can charge them on an A/B charger. work well for us.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2013, 11:11 PM
russ1980 russ1980 is offline
tristan
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
russ1980 is on a distinguished road
Default

I have an XL2 plate with prewiring but to a different type of connector. Can I just cut off the existing connector and hook the lemo wire into those wires instead of having to solder? And if I have to Solder, how do I do it or where should I send it to have it done.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-27-2013, 11:16 PM
JoannaPotter JoannaPotter is offline
Joanna Potter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
JoannaPotter is on a distinguished road
Default

I think it would work..
__________________
.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1996-2009 b-roll.net

All times are GMT -5. The time now is 03:20 AM.